Belépés
Vagyok, aki vagyok...
... boncolgatni, hiszen a huszadik század minden szülötte bőrén érzi a hatásukat. Annyit csak róluk: bizonyos áruk plakátjai szakrális ikonként működnek. Ilyen például a Coca-Cola**, ez a fertelmesen cukros, orvosságszerű szirup, amit a propaganda tett a világ legtöbbet fogyasztott italává. Sok jobb ital van, és szinte minden ital egészségesebb nála, de a plakátja a legeldugottabb kos...
Elso benyomasok
... nincs rantott hus,
huslevessel. De most valahogy nem hianyzik. Sot kulon orulok, hogy
valami mast is kiprobalok. Ja es egyfolytaban szorpot isznak (en is)
szerintem irto cukros.
Ja es ettem halat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eloszor a repulon, aztan tegnap a partyn. Nem rossz. Ja es imadjak ha
minden chillis. Nekem negyon eros.
Ami meg f...
Burgonyafánk húsok mellé
... tej, 3 dkg vaj, só, olaj.

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal, az élesztős folyadékkal. Végül összedolgozzuk a főtt burgonyával és a sóval. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük....
Fókuszban: a citrom, a kivi
... vizsgáljuk meg azokat! Igen kedvelik a hasadó gombák, melyek mint fehér cukormáz vonják be a felületet. Csak mikroszkóp alatt derül ki valódi szerkezetük. Ne vásároljuk meg az ilyen ,,cukros“ fügéket; ha el akarjuk kerülni az á1taluk okozott kellemetlen fejfájásokat. Ha mégis ilyen fügét kapunk, akkor alaposan, de gyorsan tisztítsuk meg forró vízben. Az éjszakára deszti...
Vegyes sütik
... verünk a forró tésztát megforgatjuk benne ,nem kell vissza tenni mert úgyis rá szárad.

Sajtos sós pálca vagy pogácsa

75 dkg liszt 1 cs. Margarin 2 dkg élesztő 1 dl cukros langyos vízbe meg futatni. 1 pohár tejföl kávés kanál só 1 egész tojás 10 dkg trappista sajt lereszelve. Este gyúrjuk éjjel, pihentetjük. Tojással megkenjük, majd sütjük

Csoda kif...
Karácsonyi mézes (nagyon jó)
... deka liszttel kevert
1 csomag sütőporral.

Ujjnyi vastagra nyújtjuk...
Manduláscsók (nagyszerű teához
...
35 deka cukrot
4 tojás fehérjével,
1 csomag vanilincukorral és
1/2 citrom levével félóráig keményre keverünk.
Legvégül, ha a cukros keverék már elég kemény ahhoz, hogy a kávéskanállal kirakott halmocskák szilárdan megállnak, 12 deka héjazott, keskeny, hosszú szeletekre vágott mandulát keverünk hozzá, és vajazott lemezre vagy tepsibe dió nagyságú halmok...
Alma pie vagy pite
... díszítésül is, de ez el is maradhat. A mara...
Zserbó
... (vagy 10 dkg zsírt) az élesztővel összedolgozunk.

A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.
Vékonyra kinyújtjuk az elsőt, a közepes tepsibe rakjuk, tetejét lekvárral megkenjük és cukros darált dióval megszórjuk. Rátesszük a második lapot, azt ugyanúgy megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval. Végül a harmadik lapot is rátesszük, a tetejét villával megszurkáljuk és 1 ór...
Őszibarackos lepény
... evőkanál rum,
1-2 evőkanál tej.

Piskóta:

4 tojásból a szokott módon piskótatésztát készítünk.

Töltelék:
hámozott, összedarabolt őszibarack,
cukros, fahéjas darált dió.

A tésztához valókat összegyúrjuk, majd fél óráig hideg helyen pihentetjük. Kinyújtjuk, kivajazott tepsibe tesszük, és sütőben félig megsütjük. A pisk...
Flódni
... letakarjuk, és hűtőszekrényben egy órán keresztül pihentetjük

Az almát a citrom levével, cukorral ízesítjük és a margarinnal pépesre pároljuk. A tejet felforraljuk, s az egyik felét a cukros mákra, másikat a cukrozott dióra öntjük.
A tésztát négy egyforma lapra kinyújtjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe rétegezzük, minden lapot lekvárral megkenünk és a kihűlt t...
Barna cukros torta
HOZZÁVALÓK:

1 kerek linzertortalap
5 dkg margarin
5 dkg barna cukor
2 tojássárgája
1 dl tejszín
őrölt fahéj



ELKÉSZÍTÉS

A tortalapot kivajazott formába nyomkodjuk, és villával megszurkáljuk. A tojássárgákat a tejszínnel simára keverjük. A megolvasztott margarint 1 evőkanálnyi kivételével a tésztára öntjük, a c...
Citromos-habos torta
... meleg sütőben megsütjük. Amikor kész, grillrácsra borítjuk. Fél deci vizet a cukorral összeforralunk. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd kevergetve lassanként hozzáadjuk a cukros szirupot. Kihűlésig keverjük. Merőkanállal habkupacokat teszünk a torta tetejére, és jól egymáshoz nyomkodjuk a halmokat. Visszatesszük a tortát a sütőbe, de csak annyi időre, amíg a hab k...
Eperrel és vaníliafagyival töl
... szemet kettévágunk. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd jól lehűtjük. Tálalás előtt 20 perccel kivesszük a fagylaltot a fagyasztóból, hogy formázható legyen. A tortácskák aljára cukros tejszínt adagolunk, rátesszük az eperdarabokat, végül egy gombóc fagyit nyomunk rájuk. Mentalevéllel díszítjük.


Tálaláskor meglocsolhatjuk csokoládés vagy karamelles szó...
Epres-pisztáciás piskótatorta
... díszítéshez:
pisztácia
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A pisztáciát 10 dkg cukorral finomra őröljük. Robotgéppel a vajat és a maradék cukrot habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet, a cukros pisztáciát és a vaníliaaromát is belekeverjük. 22 cm átmérőjű, kipattintható tortaformát kivajazunk, beleöntjük a masszát, és meleg s...
Flambírozott habos fagyibomba
... sima habot kapunk. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojáshabot.

3.
A tejszínt habbá verjük, belekeverjük a gyümölcsdarabkákat és a cukros pisztáciát-mandulát, végül ezt a tojásos keverékhez adjuk. Félgömb alakú formát folpackkal kibélelünk, beletesszük a krémet, és 10 órán át fagyasztóban, majd 2 órán át hűtőben tartjuk....
Húsvéti torta
... csokitojás



ELKÉSZÍTÉS

1.
A narancs héját lereszeljük, a lisztet és a kakaót átszitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt. A vajat megolvasztjuk. A tojásokat és a cukrot habosra verjük. Állandóan kevergetve a cukros habhoz adjuk a lisztes keveréket, a vajat és a narancshéjat. 28 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a tés...
Illatos csokikrém
... darabokra tört csokoládét, és feloldjuk. A tojássárgákat a...
Kávés-mogyorós krém
... konyhai papírtörlőre szedjük. A tojássárgákat és a cukrot habosra, a mascarponét pedig külön fényesre és simára keverjük a kávéval és a mogyoróval. A tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgáját, a mascarponés krémet, végül a habot. Sima masszát kell kapnunk. Talpas kelyhekbe osztjuk, pirított mogyoróval megszórjuk, és a fél mogyorókkal díszítjük. 3 órára hűtőbe t...
Krémsajtos sütemény
... keményítőt, 2,5 dl tejet fakanállal simára keverünk, majd kislángon, kevergetve, sima masszává főzzük. A tejszínt és a krémsajtot habosra keverjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a meleg, cukros tejet. 4 tojássárgáját a citromhéjjal kikeverünk, 5 tojásfehérjét a sóval, a vaníliáscukorral, és 2 evőkanál cukorral habbá verjük, majd a sajtos krémhez adjuk. A maradék tojássárgák...
1 2 3 .......183 184 ....274 275 ....365 366 367 
Címkék: huszadik század, fertelmesen cukros, propaganda tett, világ legtöbbet, burgonyát meghámozzuk, élesztőt langyos, lisztet összegyúrjuk, puha vajjal, élesztős folyadékkal, főtt burgonyával, hasadó gombák, ilyen &#8222, á1taluk okozott, éjszakára deszti, forró tésztát, cukros keverék, kávéskanállal kirakott, élesztővel összedolgozunk, közepes tepsibe, második lapot, harmadik lapot, tetejét villával, szokott módon, tésztához valókat, órán keresztül, citrom levével, margarinnal pépesre, tejet felforraljuk, egyik felét, cukros mákra, cukrozott dióra, tésztát négy, tortalapot kivajazott, tejszínnel simára, megolvasztott margarint, tésztára öntjük, cukorral összeforralunk, tojásfehérjét csipetnyi, cukros szirupot, torta tetejére, cukorral kemény, tortácskák aljára, gombóc fagyit, maradék cukrot, cukros pisztáciát, maradék cukorral, tejszínt habbá, tojásos keverékhez, narancs héját, kakaót átszitáljuk, vajat megolvasztjuk, cukrot habosra, cukros habhoz, lisztes keveréket, mascarponét pedig, cukros tojássárgáját,
© 2013 TVN.HU Kft.